torn flag of norway billowing in the wind

1 oktober, FNs internasjonale dag for eldre – Senior Norge får utnevne sin Hederssenior i Oslo Rådhus!

FNs internasjonale dag for eldre har i år det overordnede tema “Eldre menneskers motstandsdyktighet i en verden i endring”

Dagen vil bli markert av FN-organisasjoner verden over – med ulike tilnærminger til det overordnede tema.

Senior Norge oppfordrer sine medlemmer til å benytte dagen til å slutte opp om de mange forskjellige markeringene som gjennomføres i de forskjellige kommunene. Gå inn på kommunenes hjemmesider og gjør deg kjent med hva som skjer. Skulle kommunen ha oversett den 1. oktober og FNs eldredag er det på sin plass med en påtale.

I Oslo markeres dagen med et omfattende program som ledes av Kåre Conradi. Det blir velkomsttale ved ordfører Marianne Borgen. Sølvguttene fremfører flere av sine vakre sanger, Innslag av Robert Vik, tale ved byrådssekretær Nasir Mushtaq Ahmed, Frikk Heide-Steen med band spiller – og Senior Norge presenterer årets Hederssenior.

Markeringen i New York har funnet å samle seg om temaet “Eldre kvinners motstandsdyktighet og bidrag”. Senior Norge har merket seg spesielt dette med bidrag. Her i Norge har vi mange markerte og sterke kvinner som fremstår som solide rollemodeller for oss alle. Kanskje vi bør hedre nettopp en av disse?

Rådhuset har trykket opp 900 invitasjoner som er spredd ut gjennom Oslo kommunes ulike kanaler. Noen av invitasjonene vil være til spesielt inviterte. Resten er spredt gjennom Eldrerådene, seniorveilederne, seniorsentrene, sykehjem, Omsorgs+ m.m. Vær oppmerksom så finner du kanskje billetter.

Senior Norge har fått tildelt noen få billetter. Er du medlem og rask med henvendelse til post@seniornorge.org kan det være at det fortsatt er tilgjengelige billetter. Billettene må hentes i Tollbugata 10. Tidspunkt for avhenting blir oppgitt til de som får tildelt billetter.

Slutt opp om Eldredagen – 1. oktober!