Ny kurs for Senior Norge etter det ekstraordinære landsmøtet Ukebrev 35/2021

Senior Norge har avviklet sitt ekstraordinære landsmøte, og det var enighet om at organisasjonen skal drives videre med enkelte tilpasninger av driften. Mer informasjon kommer etter at Sentralstyret har hatt sitt neste møte den 2. september.

Ikke noe vondt som ikke har noe godt med seg

I Forskning.no har vi har vi lest en artikkel som viser at selv korte turer i friluft er positivt for våre hjerner.
Under koronapandemien ble det populært for mange å gå en tur i løpet av dagen.
En slik vane har god effekt på hjernens struktur, viser en ny studie.
De som tok seg en svipptur i skogen, hagen eller langs fjæra, har fått en synlig sunnere hjerne enn dem som satt inne på hjemmekontor hele dagen.
Hittil har forskere antatt at bare lengre opphold i naturen gir gunstig effekt.
Men hjernen styrkes over tid, selv av korte opphold utendørs, viser de tyske hjerneforskerne ved Max Plancks Institutt.
Dette er gode nyheter, de fleste av oss har likt å gå tur, og vi har vel alltid trodd at det er sunt. Nå har vi fått bekreftet dette. De som vil lese hele artikkelen kan gjøre det ved å gå inn på lenken ved å klikke her.

Tannhelse for eldre blir tema også i svensk valgdebatt

Vår søsterorganisasjon SPF Seniorerna vil gjøre tannhelse for eldre til en kampsak i valgdebatten ved valget i 2022. Selv om svenske pensjonister har ordninger for å få økonomisk støtte for tannhelse, ønsker de at tannhelse skal være likestilt med sykdom ellers, og gå inn under de samme ordningene for behandling som andre helseproblemer og bli dekket av «sjukförsäkringen».  Et argument som føres frem er at mye bruk av medisiner ofte gjør at pasientene får munntørrhet. Dette er skadelig for tennene. Et annet argument er at mange pensjonister rett og slett ikke har råd til å betale for dyre tannlegeregninger.

Vi er altså i godt følge når vi krever at eldre i Norge skal ha tannhelsen dekket av det offentlige.

Fra SENIOR NORGE Østfold har vi fått melding om at antall besøk i 2020 var 77.988, tilsvarende et gjennomsnitt på 6.500 pr. måned. Første kvartal i år har SENIORAVISA hatt i alt 21.159 besøk, tilsvarende et gjennomsnitt på 7053 besøk pr. måned. Dette er 23,7% opp i forhold til første kvartal i 2020. Vi gratulerer SENIOR NORGE Østfold med den kontinuerlige fremgangen og resultatet!

De som ennå ikke har lest Senioravisa kan logge seg inn på www.ostfold.seniornorge.org

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org
Klikk her for å videresende denne e-posten til en venn!