Senior Norges hjemmeråd 1 – trening av muskler

Senior Norges styreleder, Agnete Tjærandsen er en meget aktiv senior. Hun har erfaring fra 25 år i radio/fjernsyn – mange år i politikken – bystyre – helse/sosial – leder eldreråd – vara til Stortinget -foredragsholder

Mange av oss gamle har nå sittet hjemme i en ukes tid.  Vi sitter og sitter og blir mer og mer stive og støle. Kanskje noen av oss går en tur inn i mellom. Det er bra. Likevel blir det for lite – vi mister fort muskelkraft, hvis vi ikke bruker musklene. De trenger trening hele tiden. Forskning viser, at det er god trening å gjøre husarbeid, men det er ikke det vi gjør hver dag. Men du kan gjøre noe annet, som ikke trenger hverken apparater eller vekter.

Her er noen enkle øvelser, som ifølge forskningen vil øke din muskelmasse ca. 10%, hvis du gjør dem hver dag.

  1. Sitt på en stol – alm. Spisestue stol – Reis deg og stå – ikke bruk hender – sett deg igjen. Gjør dette så mange ganger du orker.
  2. Stå med litt støtte – hev deg opp på tærne og ned igjen. Gjør det så lenge du orker.
  3. Stå med litt støtte – hev hvert kne så mange ganger du orker.
  4. Gå på stedet – alminnelig gange – fort gange – vekselvis – så lenge du orker
  5. Sett deg og hvil
  6. Stå og sleng armen bakover, forover og rundt – vekselvis – høyre og venstre – så lenge du orker
  7. Rull skuldrene – vekselvis fremover og bakover – så lenge du orker
  8. Sett deg og hvil

Når du har gjort dette, garanterer jeg at du vil kjenne blodet strømme gjennom kroppen. Du vil føle deg forfrisket og du vil – i løpet av noen dager – føle deg sterkere. I tillegg vil du ha gjort din hjerne en tjeneste ved å øke blodtilførselen.

Senior Norge er din organisasjon – vi arbeider for å fremme de saker som angår DEG. Kanskje det kommer flere råd i løpet av denne vanskelige tid – følg med !