Senior Norges hjemmeråd 6

Det har forbauset mange fastleger, at så få oppsøker dem med sine vanlige plager.  Det forbauser ikke meg. Når vi – de gamle – får beskjed om å holde oss hjemme – om ikke å oppsøke fastlegen i utrengsmål – så lytter vi til ekspertisen. Vi biter i oss de småplager vi har – alt er smått i disse Corona-dager. Men mitt råd er – hvis du trenger legen, oppsøk ham/henne. Du blir tatt vel imot.

På denne den 27. dagen etter Corona-tidsregningen, er det kanskje tiden for å minne om de rådene jeg ga i det aller første hjemmeråd. Rådene om TRENING. Det er viktigere enn alt annet. Det at du opprettholder din muskelstyrke, at du gjennom treningen også styrker din hjerne. Så her er rådene i reprise:

  1. Sitt på en stol – reis deg – uten å bruke hendene.
  2. Stå med litt støtte – hev deg opp på tærne – og ned
  3. Stå med litt støtte – hev høyre og venstre kne vekselvis
  4. Gå på stedet – langsomt og fort – vekselvis
  5. Sett deg og hvil
  6. Stå og sleng armene bakover – forover vekselvis
  7. Rull skuldrene – fremover – bakover vekselvis
  8. Sett deg og hvil

Hvis du gjør dette hver dag i tillegg til å gå en tur, lover jeg deg, at du er i god form, når vi engang våkner til alminnelige dager. Det skje snart ! Hvis du trenger mer hjelp, anbefaler jeg å slå opp på forskning.no/aldring – der viser de en video med liknende  øvelser.

Senior Norge er din organisasjon – vi arbeider for de saker som angår DEG. Kanskje det kommer flere råd i løpet av denne vanskelige tid – følg med !