Senior Norges hjemmeråd 5 – skift fokus!

Nå er vi i 4. uke av denne unntakstilstanden, som vi ikke vet når opphører. Mange av oss – særlig de i vår aldersklasse er urolige, engstelige – redde for oss selv, men kanskje særlig redde for barn og barnebarn. Vi har lyst til å gjøre noe, til å delta og gjøre en innsats, men reglene hindrer oss i det. Vi må bli sittende inne og humøret daler for hver dag som går.

I dag har jeg kun ETT råd til dere:

skift fokus

Fra å se på det meste, som noe du IKKE har – til å telle dine goder! Du har tak over hodet, en hyggelig stue med alle de ting, som betyr noe for deg.  Du har mat på bordet hver dag og selvom appetitten ikke er den største, spiser du. Du kan gå ut en tur hver dag – du kan ringe din familie – dine venner!

Du kan planlegge alt det du skal gjøre, når omstendighetene er der for det. Du er egentlig i en positiv situasjon til å mestre ditt liv på den beste måte. Grip denne mulighet til å bli kjent med deg selv.

Jeg gjør Audun Myskjas ord til mine:

Lær noe nytt -få opp pulsen -smil – godta livet som det er – styrk din motstandskraft – lær av feil – finn sinnsro – vær takknemlig – velg gleden – tren styrke, utholdenhet og balanse – tenk deg ung – søk stillhet – gi noe til andre!

Bedre kan det ikke sies.

Senior Norge er din organisasjon – vi arbeider for de sakene som angår DEG. Kanskje kommer det flere hjemmeråd i løpet av denne vanskelige tiden – følg med!