Senior Norges hjemmeråd 3 – distraksjon i hverdagen

Nye råd fra styreleder Agnete Tjærandsen

Det mest spennende i denne uken er det som skjer på møtene i Helsedirektoratet. Det er der det avgjøres, hvordan den nærmeste fremtid skal se ut – Skal skolene fremdeles være stengt – skal det bli portforbud – skal alle Coronaregler skjerpes?

Vi som sitter hjemme – både de unge og de gamle – følger spent med på TV og radio. Nå har jeg sittet inn i mange dager og jeg som ellers ikke ser mye TV, er blitt TV-slave! Følger med på både norsk – dansk – engelsk – amerikansk nyhetsoppdatering. Mye av dagens timer går med til det og jeg anbefaler NRKs dekning av situasjonen. De er utrolig godt orientert om alt som foregår.

I tillegg til alle de gode rådene i Hjemmeråd 1og 2 kommer her et par stykker til:

  1. Viruset liker ikke varme – vær ute i solen
  2. Drikk temperert vann – ikke isvann
  3. Drikk mye vann
  4. Gjør øvelsene fra Hjemmeråd 1
  5. Bruk telefonen til familie – venner
  6. Snakk med dine blomster

Selv bor jeg alene og det siste rådet kan jeg anbefale. Det er ikke et tegn på mental forstyrrelse, men en fin måte å holde stemmebåndene ved like. Det gjør du også, hvis du synger for deg selv. I Danmark har de innført Morgensang på TV og det er blitt en meget populær programpost. Kanskje noe for NRK?

Husk – Senior Norge er din organisasjon – vi arbeider for de saker som angår DEG. Kanskje kommer det flere råd i løpet av denne vanskelige tiden – følg med!