Styres NSB av blåruss?

Statsorganet ”avfolker” viktige og sentrale jernbanestasjoner. Det viktige turiststedet og transportknutepunktet Voss, tur-/turist- og høyfjells-stasjonen Finse og viktige tur- og turiststedet Geilo skal nå bli ubemannet.

Av Odd Himle, leder Seniorsaken Hordaland

Dette er jernbanestasjoner med stor trafikk og turister fra hele verden året rundt. De har ofte har spørsmål. Tror NSBs ledere at ubemannede stasjoner er akkurat det disse kundene trenger når de må ha hjelp og svar på spørsmål der og da?

Hvordan reagerer eldre, som kanskje aldri har sett en billettautomat, når de må ”slåss med uhyret” og for å få ut billetter? Mens køen blir lengre og lengre, med mer og mer irriterte og utålmodige mennesker som venter på at ”gamlingene” skal bli ferdige?

Tror NSB at ”gamlingene” synes dette er en hyggelig situasjon?  Og NSB – det er ikke her snakk om å stoppe utviklingen”, men hvordan den kan innføres på en kundevennlig måte!

I Seniorsaken kaller vi det omsorgsfull omlegging.

Det er ingen skam å snu, NSB. Ledere i statsorganet bør innse at organisasjonen har et visst samfunnsansvar. Viktige og sentrale turist- og knutepunktsstasjoner må være bemannet, både pga. kunder og service, men også pga. sikkerhet!  Som en bedriftsleder for en stor og solid bedrift sa:

”Blåruss er nyttige, men de må styres av en teknolog – som ser helheten!”

Innlegget er tidligere publisert i VG