Samme medlem – ny sak

I dag ble vi kontaktet av et medlem som har stor tillit til oss etter å ha fått god hjelp tidligere.

I sommer hjalp vi et ektepar der hun, som blant annet har kreft, ble skrevet ut av Ski sykehus fordi avdelingen skulle stenge for ferien. Han ba om at konen skulle få en korttidsplass i Skedsmo kommune der de bor. Han ønsket å pleie henne selv, men måtte bygge bad i vaskerommet og soverom i stua.

Etter å ha snakket med kommunen, som var meget avvisende og mente at han ikke kunne avgjøre om hun trengte plass eller ei, snudde de helt og «tryllet» frem en plass.

Nå er hun hjemme. Hun er veldig dårlig og har hjemmesykepleie flere ganger om dagen. Den fortvilede mannen kunne fortelle at han flere ganger i uken måtte kjøre henne til legesentret for å ta blodprøver. Han mente det måtte være mulig at sykepleierne som var hos dem, tok en prøve som han kunne levere. Nei det var ikke mulig.

Thomas Bøhmer, som er lege og leder av Ressursgruppen for helse og omsorg i Seniorsaken, mente at denne saken kunne løses meget smidig. For det første fins det tabletter som kan erstatte prøvetaking, det fins og mulighet for at Fürst laboratorium kan komme på hjemmebesøk. Det fins også en «penn» der pasienten kan ta prøven selv. Dette er det mulig å få fra sykehuset.

Mulighetene for at en av disse løsningene vil fungere, kan fastlegen sørge for.

Vi ønsker lykke til!