Marvin Wiseth er ny styreleder i Seniorsaken

 

På Seniorsakens landsmøte 26. mai ble den tidligere Trondheimsordføreren, styregrossisten i kulturinstitusjoner, næringslivsmannen og Churchill-entusiasten Marvin Wiseth ny styreleder i Seniorsaken.

Ifølge valgkomiteens leder, Arne Brusgaard, var komiteens overordnet mål å sette sammen et styre som kunne bidra til å:

  • øke antallet medlemmer.
  • styrke medlemspleien sentralt og lokalt for å hindre medlemsfrafall og sikre gjenkjøp av medlemskap.
  • bedre økonomien ytterligere for å få større kapasitet til å drive virksomheten, herunder gjøre lokallagene i stand til å drive sine virksomheter på en god måte.
  • få økt gjennomslagskraft for de politiske kjerneområdene som er nedfelt i organisasjonens strategi.

Valgkomiteen identifiserte 23 personer som ville kunne vurderes i forbindelse med en styrelederrolle.

Etter en grundig vurdering ble Marvin Wiseth forespurt om han ville påta seg oppgaven som styreleder.
Tidligere eldrebyråd i Oslo, Aud Kvalbein, ble forespurt om hun ville gå inn som styremedlem.

Marvin Wiseth og Aud Kvalbein er kjente og respekterte personer med høy troverdighet og et store personlige nettverk med i det norske samfunn.

Marvin Wiseth (65) har hatt flere roller i næringslivet og politikken. Han var Trondheims ordfører 1990–1998. Han nøt stor popularitet, og ble gjenvalgt med 40,3 % av stemmene i 1995. I hans ordførerperiode ble både Ski-VM 1997 og byens 1000-årsjubileum arrangert. I årene 1998–2013 var Wiseth konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i SpareBank 1 SMN. Han har hatt en rekke styreverv i ideelle organisasjoner og offentlige institusjoner. Wiseth har vært styreleder ved Trøndelag Teater, Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Opplysningsvesenets fond og Trondheim 2018, organisasjonen som jobbet for å få vinterolympiaden i 2018 til byen.

Wiseth er Høyres 2. vararepresentant til Stortinget fra Sør-Trøndelag i perioden 2013–2017.

Aud Johanne Kvalbein (68) har vært politiker i Kristelig Folkeparti. Fra 2011 til 2015 var hun byråd for eldre i Oslo. Hun var varaordfører for Oslo fra oktober 2007 til 2011. Fra 1997 til 2000 var hun politisk rådgiver for utenriksminister Knut Vollebæk i Bondevik I-regjeringen.

Seniorsakens sentralstyre per 26. juni 2016

Styreleder Marvin Wiseth, nestleder Thomas Bøhmer, medlem Per Kjølset, medlem Aud Kvalbein, medlem Tordis Aavatsmark, varamedlem Roar Møll og varamedlem Håvard Jernskau.