Jeg vil bo i seniorbolig

Jeg har flyttet syv ganger på 20 år! Og jeg kommer til å gjøre det igjen. Men i mitt neste hjem blir det nok ikke plass til ”fastboende” barn. Og det vil ikke ligge i femte etasje uten heis. Jeg skal bo i seniorbolig, med egen leilighet, fine fellestilbud og hyggelige og sosiale naboer. Det må de jo være når de velger denne boformen, tenker jeg. Trimrommet skal visstnok være det mest brukte fellesrommet i mange bofellesskap. Men det betyr jo for min del at jeg kan skyve de gode forsettene videre frem i tid.

En undersøkelse vi har gjort, viser at over 80 prosent av dagens seniorer vil bo som meg.

Mange av dem som ønsker å kjøpe seniorbolig, er blant de vi kaller yngre eldre. Flere steder kan man stille seg på venteliste etter fylte 50! Noen steder har en øvre grense. Det opplever jeg som diskriminerende. Det avgjørende må være at man kan bidra, og ikke ligge noen til byrde. Og så må det være lov å ha hund.

Når du kjøper en seniorbolig, må du ofte være villig til å betale høyere kvadratmeterpris og få mindre plass enn i boligen du har i dag. De som kjøper seniorbolig, vil akkurat som meg ha sin egen leilighet med gode fellesrom og servicetilbud. På topp blant svarene i undersøkelsen vi gjorde, er at boligen skal ha sentral beliggenhet, være lettstelt, trygg og tilrettelagt for fremtiden. 78 prosent hadde disse kravene som sine viktigste. Kun 50 prosent svarte at det var viktig å bo i nærheten av familien. Det er greit for meg, bare barnebarna kommer på hyppige besøk med barnlig bråk og tull og tøys! .

Finn frem flyttekassene, hilsen Christin