«Gylne Måltidsøyeblikk 2016»

Mandag var matminister, Jon Georg Dale (Frp), på lunsj på Paulus sykehjem i Oslos kantine; ”Kanskje kommer Kongen”. Anledningen var avspark for matkonkurransen, «Gylne Måltidsøyeblikk 2016», på alders- og sykehjem.

Seniorsakens utsendte, kommunikasjonssjef Christin Engelstad hadde ministeren til bords.

– Matomsorg er en av Seniorsakens mest aktuelle, og ikke minst viktige sak akkurat nå.   I dagens samfunn er vi opptatt av å lage mat, lese om mat og ikke minst spise god mat. Dette generelle fokuset på mat må også komme de eldre til gode. Det må være mulig å servere sunn mat som smaker og lukter godt. Og som ser fristende ut.

Mer engasjement

Landets ordførere mottok tirsdag et brev fra matministeren med en oppfordring om å melde på alders- og sykehjemsinstitusjoner i konkurransen.

– Vi ønsker å finne fram til de institusjonene som vektlegger betydningen av lokale råvarer, gir beboerne et matvalg og har god brukermedvirkning. Målet med denne konkurransen er å skape mer engasjement rundt måltidene.
Maten skal være et av dagens høydepunkter, og gleden ved et måltid skapes blant annet ved bruk av lokale råvarer og at beboere og pårørende involverer seg.

Landbruksdepartementet og matministeren samarbeider med Forbrukerrådet.
– De er opptatt av valgmuligheter, pårørendes innflytelse og stell rundt måltidene og at beboerne i større grad blir involvert, påpeker han.

Før avgjørelsen tas i september vil de beste institusjonene få besøk av en jury som kårer en nasjonal vinner.

 

Kilde ANB