— «F**k off»

… sa den pene eldre damen selv om hun kom fra et møblert hjem med piano og parkettgulv.

Grunnen til denne uttalelsen er som følger: En formiddag ble hun ringt opp av en kvinne som presenterte seg som representant for Microsofts hovedkvarter i Houston, Texas. Kvinnen fortalte at de hadde oppdaget en feil på den pene eldre damens PC, en feil som kunne være katastrofal for maskinens sikkerhet hvis den ikke ble rettet opp umiddelbart. Og representanten – som jo var fra Microsoft – kunne hjelpe henne med å fikse dette.

Nå er det slik at denne pene eldre damen har meget god kunnskap om IT. Så derfor lyttet hun litt og stilte deretter kvinnen fra Microsoft noen kontrollspørsmål.  Det avdekket at det hun trodde var riktig: Nemlig at dette var et forsøk på å lure henne til å oppgi passordet til systemene sine, og dermed tilgang til hennes pc, hennes nettbank, hennes personnummer m.m.

Da hun fortalte kvinnen at svindelforsøket var avslørt ble «representanten» meget grov og derfor var denne uttalelsen F… O…absolutt på sin plass.

Samtalen ble avbrutt og den pene eldre damen blokkerte straks telefonnummeret.

Dette er et nytt fenomen som kalles Social Hacking. Datamaskiner og programmer i dag er etter hvert blitt så sikre at vanlige hackere får større og større problemer med å komme inn i systemene. Og de fleste mennesker som bruker en datamaskin er blitt mere opptatt av sikkerhet og har oftest en eller flere brannmurer installert. Så derfor går disse svindlere (hackere) nye veier for å svindle deg og meg.

Så derfor hvis noen tar kontakt med deg på denne måten må du bare avvise dem og blokkere telefonnummeret for all fremtid.