Åshild Ulstrup hederssenior 2016

Årets hederssenior, Åshild Ulstrup, får bred omtale i lokalavisen fra barndommen

TIL ENTUSIASTISK APPLAUS fra over 900 publikumere i Oslo rådhus under feiringen av FNs internasjonale eldredag 1. oktober ble Åshild Ulstrup (82) utnevnt til Seniorsakens «Hederssenior 2016».

I forbindelse med festforestillingen i Rådhuset overrekkes Seniorsakens hederspris til en ildsjel som har utmerket seg som representant for eldre, eller som har gjort en spesiell innsats for eldre i Norge. I år ble tittelen «Seniorsakens hederssenior» tildelt den folkekjære reporteren og forfatteren Åshild Ulstrup.

Gjennom Åshild Ulstrups 40 år i NRK kunne hele folket lytte til personlige intervjuer og varme sosialreportasjer.

Alle over middagshøyden husker programmene;

  • På livet laus
  • Sånn er livet
  • Middagsstunden

Ulstrup har vært så mye mer enn en radiojournalist. Hun har vært en radio-personlighet! Og hun har alltid vist omsorg og interesse for de eldre, sa Knut Chr. Høvik, generalsekretær i Seniorsaken.

Flere programmer om sykehjem bidro for eksempel til at enerom nå er regelen fremfor unntaket.

Årets hederssenior mener alder ikke er en diagnose, og hun har brutt tabuer og skrevet om både sex, kjærlighet og døden.

Hun er like berømt som forfatter som for sin stemme. Flere av bøkene tar opp aldring, alderdom og tilbakeblikk på levd liv.

I boken «100 pluss, våre eldste forteller» hvor Ulstrup spurte om hva som har betydd mest for 100-åringene, var svaret: Å få oppleve kjærlighet. Og å få gjøre noe for andre mennesker.

Om det er nøkkelen, vil nok også årets hederssenior leve til hun er 100 og vel så det, sa Høvik under tildelingen.

I Seniorsakens styres begrunnelse for å hedre Ulstrup står det:

– Hun har alltd git de eldre en stemme og ikke minst vist frem mange av de gode sidene ved å bli eldre. Men hun er også en fantastsk representant for det å bli eldre og er fremdeles engasjert.