Rekordresultat fra Facebook

I november gjennomførte Røde Kors og Sykehjemsetaten i Oslo en kampanje for å rekruttere nye frivillige til Oslos sykehjem.

  • Denne kampanjen har slått alle rekorder! Vi fikk 2877 likes på Facebook og 204 meldte sin interesse per sms for å være frivillig på sykehjem, sier frivillighetskoordinator i Røde Kors, Marius Ulstein Brokner. Men selv om de frivillige blir tatt imot med åpne armer, må de gjennom et rigid opplegg før de slippes ut i tjeneste. Ulstein-Brokner sier at spesielt godt voksne kvinner er ettertraktede.
  • Vi ønsker oss spreke seniorkvinner fra 60 – 70 år.

Ulstein-Brokner forteller at mange er usikre på hvor mye tid det kreves av en frivillig.

  • Det er ingen grunn til bekymring. Vi tilbyr lange ferier, og det er tid til både barnebarn og andre interesser. Det er jo ikke en jobb, smiler han. Det som skal til, er par timer de fleste av årets uker.

 

Rekrutteringskampanjen i Røde Kors og Sykehjemsetaten varte fra mandag 9. november til og med søndag 22. november.

Helt ferske tall fra Oslo Røde Kors viser at det var 204 som meldte seg som frivillige til sykehjem (per sms) i kampanjeperioden. Facebook-kampanjen nådde ut til 89.232 mennesker og ga 2.877 likes og 268 delinger. Frivillighetskoordinatoren forteller at kampanjen lever fremdeles. Det er alltid behov for nye frivillige.

 

Mange fikk sikkert også med seg innlegget som ble lagt ut på vegne av Svein (77), som bor på Akerselva sykehjem. Svein ønsket seg inderlig en turvenn, siden personalet på sykehjemmet ikke kan ta ham med ut så ofte som han ønsker.
Saken eksploderte på Facebook. 150 000 mennesker ga Svein sin støtte ved å gi saken et like. For å imøtekomme alle de som ville stille opp for Svein, inviterte sykehjemmet til et informasjonsmøte med de som ønsker å bli besøksvenn.
Det var syv som møtte. To andre som ikke kunne komme, ville gjerne også være med videre. Alle er fortsatt svært interessert etter informasjonen de fikk, og ønsket å gjøre en avtale om intervju så fort som mulig slik at de kunne starte raskt.
Laila Åteigen fra Røde Kors var til stede og informerte om kursene de arrangerer. Det er viktig at alle besøksvenner får opplæring så Svein og alle de andre som får besøks- og turevenner, kjenner seg trygge.