Lønnsfesten i rådhuset

Nå må vi få et skikkelig svar! Det gis ikke ett begrunnet svar i dagens avis, Rb 7.juli, som kan rettferdiggjøre lønnsøkningen til skedsmopolitikerne.

Innlegg i Romerikes Blad 10.juli 2015 av Seniorsaken Skedsmo, Anna Marie Vereide, styreleder

Ordfører Flæten toer sine hender og sier: ”Jeg var ikke med i diskusjonen om å øke godtgjørelsene,” og videre: ”- – Moderasjon har vært diskutert. Men vi fant ut at nivået på godtgjørelsene bør økes.”  Hva fant dere ut? Gi oss en god begrunnelse for beslutningen!

Etter å ha gått inn for en formidabel lønnsvekst, høyt over det medarbeiderne i rådhuset får, sier Kjartan Berland (H) at han står støtt på vedtaket. Jeg fatter det ikke. Det dere gjør nå, underbygger det voksende gapet mellom ytterpunktene, fattig og rik, i kommunen. ”De andre” er til overmål oppfordret til moderasjon! Er det noen som fortjener en slikt skyhøy lønnsøkning i en jafs? Hadde dere i det hele tatt nok til saltet i grøten før økningen?

De fleste politikere svinger ofte mellom uriasposter. Det er vanskelig. I tillegg utfører dere dette arbeidet ved siden av eget yrke. Det gir utfordringer. Men kunne dere ikke være mer ydmyke overfor fellesskapet? Litt beskjedenhet hadde gjort seg her.