Ikke lett å handle på nett

Innlegg i E24! og Dine penger.

Julestria kunne vært mye enklere og mindre masete for mange eldre om de hadde kunnet handle julegaver på nett. Men gapet mellom de som behersker nettjenester, og de som ikke gjør det, er enormt.
– Det er erfaring som avgjør om hvem som bruker nettet etter avsluttet arbeidsliv. Det største forskjellene er mellom grupper som har brukt internett eller pc i jobb, og de som ikke har det. Er man over 70 med pc-erfaring, kan f.eks. en håndverker rundt 60 ha større utfordringer i dagens digitale samfunn, sier kommunikasjonssjef i Seniorsaken, Christin Engelstad, til Dine penger og E24!

Store forskjeller

Hun forteller også at menn foreløpig har mer nett-erfaring enn kvinner, siden mange kvinner i denne generasjonen har vært hjemmeværende. Og mange av de eldste har ikke hatt noe erfaring i det hele tatt. De sliter i samfunnet i dag.

Det er mange eldre som er avhengige av pårørende for å få hjelp til ting som  nettbank, netthandel, bestille flybillett osv. Vi må skape et samfunn med omsorgsfull omlegging. Det betyr at vi må ta hensyn til de eldste slik at de føler seg trygge og i stor grad mestrer sin egen hverdag, sier hun. Mange er redd for forandring. Og mange engster seg for å gjøre noe feil ved bruk av for eksempel nettbank, og at pengene forsvinner. Man må få vite hvor man skal trykke, og få beskjed når man har betalt.

Seniorsaken oppmuntrer eldre som kan, til å være litt modige og kaste seg utpå.

Vi oppfordrer alle å gå på kurs for å lære det de trenger. Man må ikke tro at man skal kunne alt. Hvis man trenger nettbank og kanskje en mailadresse, kan man bare lære seg det. Ikke tenk på alt du ikke kan – tenk på det du har bruk for!