En seier for Seniorsaken i Sandnes

Da Sandnes Helsesenter ble offisielt åpnet mandag 1. desember kunne Seniorsakens Olaf Høie og ”Kånene”, Åse Wiig Hansen og Emma Marie Kristensen, slippe jubelen løs etter syv års kamp.

– Nedleggingen av Sandnes sykehus i 2007 var årsaken til at Seniorsaken Rogaland ble stiftet, sier Høie. Han forteller om demonstrasjoner i gatene og hyppige besøk på ordførerenes kontor. Det har nemlig vært flere av dem i løpet av disse årene.

Organisasjonen «Kånene», som har drevet politisk kamp for eldre i tjue år, har vært Seniorsakens allierte hele veien.

Ordfører Stanley Wirak takket Seniorsaken og ”Kånene” for deres innbitte kamp og til tider ganske sterke midler og metoder.

– Eldre kvinner og menn blir lagt merke til på barrikadene. Og takk for det. Uten dere hadde vi kanskje ikke åpnet dette flotte helsesenteret i dag, smilte han. Også Sandnes eldreråd har vært med i prosessen.

På innvielsesfesten var det mange som ville gratulere, holde taler og overreke gaver for å feire det flotte nye helsesenteret med 40 plasser. Det ble blant annet gitt penger til et datahjørne, kunst og ikke minst et piano.

Men ”Kånene” og Seniorsaken har ikke tenkt å la politikerne hvile på laurbærene.

– Nå venter vi utålmodig på neste innvielse innen eldreomsorgen, og måtte den komme snart, sa Åse Wiig Hansen, før hun og Emma Marie Kristensen overrakte et lappeteppe til å henge i storstua.

 

Sandnes helsesenter har 40 plasser fordelt på rehabilitering, etterbehandling og korttidssykehjem.