Slik kommer du i gang med Facebook!

Mange seniorer er aktive på nettet og flittige databrukere, men det er også mange som ikke benytter seg av de gledene som internett kan gi. Seniorsaken ønsker nå å bli mer aktive på nett, for å spre budskapet til flere. Det kommer artikler både på Seniorsaken.no og på Facebook. Du tenker kanskje at Facebook ikke er noe for deg og at du er for ”gammel” til sånt. Men har du tenkt på hvor mye positivt dette kan føre med seg? Du kan holde kontakt med barn, barnebarn og gamle venner på en enkel måte og du kan ta opp kontakten med noen du ikke har snakket med på lenge. For at flere skal komme i gang gir vi deg her en enkel steg for steg guide:

 

  1. Klikk deg inn på www.facebook.com

Der blir du møtt av en forside hvor du skriver inn personalia. Mange tenker kanskje at de ikke vil gi fra seg personlige opplysninger om navn, adresse og fødselsdato, men Facebook har gode sikkerhetsrutiner og er nødt til å behandle opplysningene korrekt.  Husk at du må ha en e-post konto for å kunne registrere deg.

 

  1. Når du er registrert blir du bedt om å finne venner fra din e-post liste. Dette er ikke så viktig, da du godt kan søke opp de du ønsker å bli venn med senere. Derfor kan du godt velge å hoppe over dette trinnet

 

  1. På det neste trinnet vil du bli bedt om å fylle ut den grunnleggende profilen din. Dette er smart å gjøre, slik at de du ønsker å bli venn med forstår hvem du er.

 

  1. Etter at du har fylt inn den grunnleggende informasjonen din, får du opp noen forslag til venner fra samme skole eller arbeidsplass som du har fylt inn. Her kan du legge til venner, men du kan også hoppe over å gå videre hvis du ikke finner noen du vil legge til.

 

  1. På det neste trinnet blir du bedt om å legge til et profilbilde. Der kan du enten velge et bilde fra datamaskinen og laste det opp eller ta bildet med webkamera hvis du har det.

 

  1. Etter du har lastet opp profilbilde og lagret blir du sendt videre til hovedsiden. Der er det ganske tomt ettersom du ikke har lagt til noen venner, men på toppen finner du et søkefelt. Der kan du søke etter gamle venner, barn og barnebarn.

 

  1. Oppe i høyre hjørnet finner du din profil hvis du trykker på navnet ditt. Der kan du fylle ut mer informasjon og legge til et toppbilde.

 

  1. Når du har funnet noen du vil legge til som venn, kan du begynne å dele oppdateringer. Dette gjør du ved å skrive inn i statusfeltet. Enten på din profilside eller på hovedsiden.

 

  1. Om du ønsker å logge ut, finner du en liten stjerne oppe i venstre hjørnet. Klikk på denne og før musen ned til logg ut. Klikk så igjen.

 

  1. Når du ønsker å logge inn neste gang, klikker du deg inn på www.facebook.com. Oppe i venstre hjørnet skriver du inn e-posten og passordet du registrerte sist.

 

For noen kan dette kanskje høres litt komplisert, men det er ikke vanskelig å komme i gang på Facebook. Det gir mange gleder og gjør det enklere å holde kontakten med venner og kjære. Du vil selvsagt også kunne følge Seniorsaken. For å finne oss søker du bare på Seniorsaken i søkefeltet, klikker på siden og på Liker symbolet. Og husk, hvis du har et barnebarn vil han eller henne garantert kunne hjelpe deg hvis du skulle stå fast!