Senil dement sendt hjem mot sin vilje i Stange

Kristoffer Olsen er født i 1917 og hans kone Ingeborg er født i 1919. Kristoffer er senil dement og har hatt korttidsopphold på Stange sykehjem etter et lårhalsbrudd. 14. april ble han sendt hjem mot sin, og sine pårørendes vilje. Datter, sønn og svigersønn fortviler. Hans kone har sterkt nedsatt hørsel og skjønner lite av det som foregår rundt henne. Kommunen har satt inn en sykeseng i leiligheten – midt på stuegulvet. Kristoffer ble sendt hjem med følgende begrunnelse: «fordi noen trengte sykehjemsplassen mer enn Kristoffer»

Stange kommune ligger i hjerte av Hedmark på solsiden av Mjøsa med Hamar som nærmeste by og bare 45 minutters kjøretid til Gardermoen. Stange er en kommune i vekst og har drøyt 19.000 innbyggere. Kommunen har imidlertid ikke plass eller hjerterom for alle sine syke, gamle.

Seniorsaken er en partipolitisk uavhengig, landsomfattende interesseorganisasjon som motarbeider diskriminering av seniorer i yrkeslivet, helsevesenet, sosialt og kulturelt Se: www.seniorsaken.no

For ytterligere informasjon: Vennligst kontakt Tore Henning Larsen, på telefon 908 66 705 eller informasjonssjef Dag Bredal på telefon: 67 56 30 99/924 11 868.