Politikerne måtte svare for seg

Hvilken politikk kan de 800 000 seniorene i Norge se frem til?

Det var spørsmålet representanter fra de ulike partiene som var invitert til åpent møte i Oslo Militære Samfunn 28. august måtte svare på.

Initiativ og gjennomføring av møtet sto Seniorsaken Frogner, Oslo Nord, Uller og Vestre Aker og Forsvarets Seniorfobund, avdeling Oslo bak.

Et arrangement som dette  krever engasjement og innsats, og er en gyllen anledning til å profilere Seniorsaken overfor sentrale politikere. 

Det var godt oppmøte, og noen av de mest erfarne og og profilerte representantene for de ulike partiene var til stede;

Marit Nybakk (AP), Astrid Nøklebye Heiberg (Høyre), Carl I. Hagen (Frp),Hans Olav Syversen (Krf), Erik Borge Skei (Venstre) og Frode Ersfjord (SV).

Sp og Partiet Rødt stilte ikke.

Debatten ble ledet av Wenche Dager, tidligere programleder i NRK. Tilhørerne viste stort engasjement og temperaturen var til tider høy partirepresentantene

i mellom. Områdene som ble debattert var Seniorsakens tre fanesaker; seniorøkonomi, arbeidsdiskriminering og eldreomsorg. På alle områder ble erfaringer delt, stillt spørsmål  eller delt erfaringer fra publikum. Ingen av partiene ville svare

på Ole B. Hovinds spørsmål om å plassere norsk eldreomsorg på en skala fra en til ti. Etter avsluttet debatt var det mange som fortsatte meningsutvekslingen og erfaringsutveksling.

Takk for et godt møte!