Nabokjerring og Seniorsakens vaktbikkje raser

I dagens Drammens Tidende,  spør Seniorsakens Elisabth Stavenes om folk skal dø mens de venter på plass? 
Eva (86) er nesten helt blind, er sterkt pleietrengende og veier 40 kilo. Drammen kommune mener kvinnen oppfyller de strenge kravene for å få  langtidsplass på sykehjem. Det er 73 dager siden Eva fikk meldingen om at hun var innvilget sykehjemsplass, men samtidig fikk hun beskjed om at akkurat da var det ikke ledig plass. Seniorsakens vaktbikkje i Drammen har fulgt  hele denne saken fra dag til dag. –  Evas datter, Mona Sevlie Smith, er min nabo, og jeg har sett hvordan kommunens arroganse og unnvikenhet har preget familien.
Å si at jeg er opprørt er altfor svakt. Jeg er forbanna!
Ifølge ordføreren i Drammen er det sykehjemsplass til alle som trenger det i Drammet.
-Det er ren og skjær løgn. Det er en skam at de ansvarlige først tar sitt ansvar når pressen dukker opp. Og da kommer de løpende og  legger de seg flate og skylder på hverandre, sier hun. Stavenes er glad for at fylkesmannen oppretter tilsynssak.  

Ordfører Opdal Hansen mener Evas sak er unik og at det må ha skjedd en menneskelig svikt. Med pressen til stede ba han Eva og datteren om unnskyldning. Han garantere personlig for at Eva skulle få en plass innen få dager.
– Den unnskyldningen er ikke verdt  fem flate øre. De har penger til å rydde opp, men de pengene bruker de heller på andre ting.