Hederssenior Rolv Wesenlund (1936-2013) har gått bort

En av Norges mest folkekjære artister og en av Seniorsakens initiativtakere, Rolv Wesenlund, gikk bort søndag. Han sovnet stille inn med sin kjære kone, Ruth, ved sin side etter lengre tids sykdom.

Rolv Wesenlunds samfunnsengasjement, rettferdighetssans og omsorg for andre ga ham en naturlig, og helt sentral rolle i stiftelsen av Seniorsaken. Det var rundt kjøkkenbordet hjemme hos Rolv og Ruth Wesenlund i deres leilighet på Frogner i Oslo i mai 2002 Seniorsaken ble stiftet. Blant de som var til stede var Odd Grann, Svein Ribe Anderssen, Thor Bjørn Lie, Vidar Lønn-Arnesen, Kalle Lisberg og Tore Henning Larsen.

Gjennom sitt glødene engasjement i Seniorsaken ga Wesenlund seniorene et ansikt, og gjorde oppmerksom på seniorenes ressurser og ønske om å bidra for å skape et bedre samfunn for alle.

Ett år før Seniorsaken ble stiftet ga Rolv Wesenlund ut boken: Det nye livet – alt før 50 er oppvarming. Boken var en hyllest til de «nye» seniorene. En generasjon med mange ressurser, overskudd og livsglede.

Wesenlunds første ord i boken er en påminnelse og oppfordring til å nyte og leve livet til fulle. Hele livet!

Vi mennesker lever så kort og er døde så lenge…

Rolv vil alltid være med oss.