Åpent hus på Lilleborg sykehjem

Den 30. mai var det «åpent hus» på Lilleborg, og alle de andre sykehjemmene i Oslo.

Sykehjemmene ble invadert av barn fra barnehagene i nabolaget, Kiwi-medarbeidere med medbrakte pølser, og Elixia-trenere i alle størrelser og fasonger.

– Det er viktig for barna å se hvordan de gamle har det, sier Marianne Simonsen fra Sofies Hage, barnehagen på Carl Berners plass med til sammdn 260 barn. Barna synes det er veldig hyggelig å være her, og det synes åpenbart de gamle også. Mathea er 5 år og går i avdeling «Stjerneskudd», sammen med mamma Monica spiste hun pølser og drakk brus, som om det var 17. mai. 

Lilleborg1Mona Davidsen er driftsleder på Lilleborg sykehjem, og er som «poteten». Hun kan «brukes» til alt, og er en kløpper til å grille pølser.

Lilleborg2Daglig leder Gerd Jensen er stolt av «sitt» sykehjem. – Vi er 200 ansatte, og har 124 beboere. En spennende og hyggelig arbeidsplass, og et trygt og godt sted for våre beboere. Einar Gerhardsen var hos oss til det siste, forteller jenta fra Mehamn i Finnmark. Her sammen med grillmester Mona Davidsen, og Marianne, Mathea (5), og Monica fra Sofies hage.
Lilleborg3

Lilleborg4Silje og Swingtetten» har 200 års erfaring i jazzens tjeneste, forteller Svein Briså som spiller bass. Gunnar Kullebund (fint navn på Kolbotn?) kornett, Finn Torgersen, trommer, Janusz Krzos piano, og Silje Dæhli som synger vidunderlige sanger. I fjor hadde de 40 konserter på sykehjem i Oslo, og et titalls i andre kommuner utenfor byen. – Jobs Bok er helt full, sier den pensjonerte filologen Svein Briså, som nå har fulltidsjobb som musiker. Ikke dårlig for en lærer som har jobbet med musikkvitenskap i årevis.
Lilleborg5