Nittifemåring nektet matservering

Da Gunnar Seim (95) møtte til middag på Årdal bu- og omsorgssenter forrige lørdag, fikk han beskjed om at han ikke fikk spise der mer. Seniorsaken henstiller til ordfører Arild Ingar Lægreid (Ap) i Årdal til umiddelbart å ta affære. Dette er ikke noe julebudskap kommunen kan være bekjent av!

Den gamle mannen bor i en trygdebolig like ved bo- og omsorgssentret og har i flere måneder inntatt middagen på sentret – en middag han betaler for. En uke før jul var det slutt. Matservering er bare for beboerne i sentret.

Seniorsaken ble tipset av vårt medlem Per Einar Sørmarken, som leste om saken i Sogn Avis. Han er opprørt over kommunens holdning til de eldre. Gunnar Seim forteller til Sogn Avis at han er deprimert, det er trist å måtte spise alene. Nå må han søke om matombæring fra kommunen. Det er ikke det samme.

Monica Østerbø som er tjenesteleder for hjemmetjenestene for eldre i Årdal kommune sier at de ikke har matservering for ikke-beboere ved sentret. Kantinen ble stengt i 2005. Seniorsaken reagerer med vantro og oppfordrer ordfører Arild Ingar Lægreid (Ap) i Årdal til umiddelbart å ta affære. Han kan ikke være bekjent av at nittifemåringer avvises fra fellesbespisningen i kommunens bu- og omsorgssenter noen dager før jul!