Thorleif Holth ble Årets Hederssenior

Thorleif Holth (80) ble hedret som Årets Hederssenior 2011 under FNs Internasjonale Eldredag i Oslo rådhus 1. oktober. Prisen får han for en strålende innsats som leder av Det Sentrale eldrerådet i Oslo, leder av eldrerådet i Bydel Bjerke, tillitsvalgt i Norges Pensjonistforbund, vararepresentant på Stortinget, bydelspolitiker for Arbeiderpartiet og klubbformann.

For femte år på rad har Seniorsaken hatt gleden av å være medarrangør for markeringen av Den internasjonale Eldredagen i Oslo Rådhus. Som ved alle tidligere anledninger blir dette en festdag med strålende underholdning, blant annet ved Lise Fjeldstad, Kine Hellebust og Benny Borg. Foredragsholder er Seniorsakens Odd Grann, leder av Det Sentrale Eldreråd. Programlederen er selvsagt Seniorsakens egen Vidar Lønn-Arnesen. Beboerne ved Oslos sykehjem er invitert sammen med mange andre engasjerte seniorer.

En engasjert samfunnsstøtte

Få om noen av dagens aktive politikere i Groruddalen – og Oslo by – kan vise til et så bredt og langvarig engasjement som Thorleif Holth. Han har vært aktiv bydelspolitiker i over 30 år i det som nå er Bydel Bjerke. Der har han innehatt mange og ulike verv opp gjennom årene, i dag i en alder av 80 år er han fortsatt både 1. varamedlem til bydelsutvalget og leder av bydelens Helse- og sosialkomité.

Thorleif Holth er viden kjent og respektert for sitt engasjement for de eldre gjennom mange år. Med en særs allsidig bakgrunn (blant annet som klubbformann på Emaljeverket, på Stortinget som vararepresentant 1961-1965, som styreleder i sportsklubben Skeid og som medstifter av Groruddalen Miljøforum & Kunnskap og Kultur i Groruddalen) ble han en viktig pådriver for å utvikle og sikre Eldresentrene i Oslo.

Thorleif Holth har påtatt seg mange og viktige verv i sitt engasjement og som talsmann for eldre i denne byen; leder av Eldrerådet i egen bydel, åtte år i det Sentrale eldrerådet i Oslo, hvorav leder i fire av årene, mangeårig tillitsvalgt i Pensjonistforbundet – for å nevne noen.

Hans store innsats både for eldresaken, for miljøarbeid og for kulturlivet i Groruddalen, har også gjort ham til en viktig pådriver for å få gjennomslag for den statlige og kommunale Groruddals-satsingen som nå realiseres.

Thorleif Holth er således en personlighet som fortjener å hedres for sin innsats og sine resultater. Seniorsaken valgte ham som Årets hederssenior 2011.