Seniorer på gjestebud

Også i år var Seniorsaken i Vestre Aker med på det tradisjonelle Gjestebud på Diakonhjemmet. Seniorene, i de bydeler som Diakonhjemmet er lokalsykehus for, satte stor pris på det profesjonelle og underholdende programmet. Møtearenaer og inntrykk som dette er svært viktig for den enkeltes trivsel og velvære. Det er med glede man registrerer at så mange av Seniorsakens medlemmer hadde funnet veien til dette stemningsfulle og hyggelige arrangementet i en hektisk førjulstid.

I lett nysnø, med vind og minus 10oC ute ble årets julegran tent inne i Storstuen, atriet på Diakonhjemmet. Her var det fullt av aktive og spreke seniorer som hygget seg med gløgg – julegrøt og kaffe med julekaker, servert av blide og vennlige ansatte. Værforholdene tatt i betraktning var nok de fleste glade for at tenningen av julegranen i år foregikk innendørs.

Det faglige nivå på de kunstneriske innslag var som vanlig meget høyt. Musikerne Ulf Nilsen (piano og fele) – Tor Edvard Kessel (vokal) og Fredrik Solberg (bass og afrotromme) hadde et repertoar som traff seniorene godt. Med en blanding av kjente nasjonale og internasjonale julesanger. ”Nord – Norsk Julesalme”, med tekst og melodi av Trygve Hoff, er en komposisjon som er i ferd med å etablere seg som en nasjonalhymne og som en del av vår moderne julesangtradisjon. “Go, tell it on the mountain” og “Kling, no klokka” var andre kunstneriske høydepunkter i gruppens repertoar.

Diakonhjemmets adventshefte henter i år inspirasjon og illustrasjoner fra kunstneren Veslemøy Nystedt Stoltenbergs formspråk. Flere av hennes arbeider er innkjøpt av Diakonhjemmet. I sykehusets resepsjon finner du blant annet serien om ”Den barmhjertige Samaritan”. Hennes hovedverker er arbeider i glass til offentlige bygg, spesielt til kirker, kapeller, sykehus og skoler. I den senere tid har hun også begynt og benyttet akrylmaling i sine mange og allsidige uttrykksformer.

Engasjerte seniorer under allsangen ifm tenning av årets julegran på Diakonhjemmet i Vestre Aker.