Ny utfordring for Drammen kommunes eldreomsorg!

3. mars: Seniorsaken sendte 17. januar ut en pressemelding om en lang rekke tilfeller av dårlig eller manglende eldreomsorg i Drammen kommune. Hovedproblemet var mangel på sykehjemsplasser og hjemsendelser til umulige forhold.

Nå er det Mossa Herstads tur. Damen er født i 1922 og er hjemmehørende Drammen.

Mossa Herstad har vært inn/ut av Drammen sykehus, og ble sist sendt hjem med en ubrukt kanyle i armen, og et ”gjør det selv-klyster”. Hun har hatt korttidsopphold på Drammen Geriatriske Kompetansesenter og Fredholt Bo- og servicesenter. Hun er lovet nytt korttidsopphold fra den 14. mars.

Hun er ”ekstremt” benskjør, inkontinent og veier 40 kilo. I dag fant sønnene hennes, Jørn Herstad, moren i forkommen tilstand på soverommet. ”Du må ikke bli redd” ropte moren idet han låste seg inn og ropte ”Her kommer Jørn”, som han pleier. Moren hadde falt og det eneste han så var to legger som stakk frem under sengen.

I vår pressemelding 17. januar stilte Seniorsaken spørsmål om ”inhuman” var den riktige betegnelsen på Drammen kommunes eldreomsorg. Kommunen har nå sjansen til å ta det første skritt i retning av å rehabilitere seg i allmennhetens og drammensernes omdømme. Mossa Herstad må få sykehjemsplass nå! ”Hun overlever ikke én natt til hjemme alene!”, sier sønnen. Seniorsaken er enig. Nå venter vi på svaret fra Drammen kommune.

For ytterligere informasjon: Vennligst kontakt daglig leder i Seniorsaken, Tore Henning Larsen, på telefon 908 66 705 eller informasjonssjef Dag Bredal på telefon: 67 56 30 99/924 11 868.