Brev til medlemmer fra styreleder Leif Strøm

Les brevet i sin helhet.

Kjære medlem

Vel overstått sommer.

Den ble vel ikke akkurat slik vi håpet på værmessig, men heldigvis er det mange av oss om ikke trives så godt når det blir alt for varmt. La oss møte høsten med et optimistisk blikk.

Vi i Seniorsaken vil i hvert fall invitere til noen spennende møter i tiden som kommer.

Først vil vi gjøre oppmerksom på at vi har fått et alternativt møtested nærmere sentrum i Kristiansand:     PerKokk restaurant – tidligere Elevine – i Marviksveien 2B på Lund.

Vårt første medlemsmøte vil avholdes her torsdag 10. september kl 18.00.

Da får vi besøk av Trygg Hjemme som forteller om alternativ eldeomsorg, og lederen for Kreftforeningen, sykepleier Geir Wehus. Han vil fortelle om hva Kreftforeningen steller med og ”eldre som ressurs”.  Selvfølgelig har vi også komper, musikk og allsang.

Seniorfestivalen – verdens korteste festival – går av stabelen på PerKokk torsdag 15. oktober med et storfint program:

Kl. 14.00   –  Odd Grann,  tidl. Generalsekretær i Røde Kors – Positiv aldring.

Kl. 15.00   –  Seniordans med  ”Søgne-gruppa”  – Heng deg på!

Kl. 16.00   – Harry Martin Svabø, styreleder i Seniorsaken,   – Bort med aldersgrensene!

Kl. 17.00   – Musikk, dans, allsang ved medlemmer av Tveit trekkspillorkester. Samvær og lotteri

Kl. 18.00   – Avdelingsoverlege Geir Rørbakken   – Kan vi forutse og forebygge demens?

Kl. 19.00   – Seksjonsoverlege, dr. med. Frode Gallefoss   – Et skjevt blikk på humor i medisinen.  Kl. 20.00   – Ro signal og siste dans zzzzzzzzzzzz

Vi må ha litt igjen for å arrangere dette og gjør som i fjor. Du betaler kr. 200,- hvis du vil være der hele eller mesteparten av dagen og kvelden. Kr. 50,- per enkelt foredrag. PerKokk restaurant holder åpent hele tiden så du kan spise og drikke det du vil. PerKokk har alle rettigheter. Her blir du god og mett for en hundrelapp.

Torsdag 5. november blir neste kompemøte, og torsdag 3. desember blir et julebord.

Hold av disse dagene – vi kommer tilbake med program for disse arrangementene senere.

Hva vi gjør i Seniorsaken?

Vi driver Seniorsakens SOS-telefon 22 36 43 00 hvor opprørende saker rulles opp over hele landet. Seniorsaken har hjulpet folk til sykehjemsplass, anmeldt kommuner som ikke har fulgt loven og fått media med oss. Kjenner du noen som lider – kom til oss – vi tar saken!

Vi vil lede an i arbeidet for å hjelpe foresatte til mennesker som rammes av alzheimer. Vi følger opp politikernes overbud overfor de eldre når valget er over. Vi arbeider mot aldersdiskriminering både i arbeidslivet og ellers. Men aller mest støtter vi de svakeste og forlanger at alle som trenger det får lovbestemt plass på sykehjem. Vi vil også ha valgfrihet innen  eldreomsorgen.

Regjeringens såkalte ”Verdighetsgaranti” er ikke verd papiret det er trykt på så lenge kommunene får ansvaret. De kan ikke straffes selv om de bryter loven – derfor gjør de som de vil også i fremtiden.

Still opp på møtene og ta med venner og kjente. Vi trenger flere medlemmer – jo flere vi blir dess sterkere blir vi.

Seniorsaken Kristiansand

Leif Strøm

styreleder