83-åring nektet kjøp av seniorbolig

9. mai: -Dette er hårreisende og aldersdiskriminerende, sier Vidar Lønn-Arnesen, leder for Seniorsakens Ressursgruppe for informasjon og samfunnskontakt til Asker og Bærums Budstikke.

Alfhild Eggen (83) bor i en villa på Nesbru i Asker og vurderer å selge og kjøpe seg en eldrebolig. Da hun nylig fikk øye på en annonse for en eldrebolig i nabolaget, viste det seg at boligbyttet skulle bli vanskeligere enn hun trodde. Eldreboligen som var til salgs på Vestre Nes, hadde nemlig en øvre aldersgrense på 75 år. Nå er det ikke skrøpelighet som plager den spreke damen. Selv om Alfhild er over 80 år, kjører hun fortsatt bil og tar godt vare på huset og hagen sin.

Styreleder Else Aronsen i Nes Boligsameie, forteller at aldersgrensen ble vedtatt på siste årsmøte i sameiet med overveldende flertall. Begrunnelsen er at det kunne blitt vanskelig av helsemessige årsaker å få svært gamle personer til å delta i styret, samt ivareta drifts- og vedlikeholdsoppgaver.

-Vedtaket viser forakt for eldre mennesker. Jeg slår fast at dette er både aldersdiskriminerende og aldersfiendelig, sier Vidar Lønn-Arnesen. Hvis vedtekter som dette skal være gjeldende rett, er vi ute å kjøre. Seniorsaken vil forfølge saken overfor myndighetene.

Direktør i Forbrukerrådet, Torgeir Øines, mener på sin side at vedtaket i Nes Boligsameie er ulovlig, fordi det innebærer en vesentlig endring i sameiets karakter, noe som krever enstemmighet.