John L Alvheim Hederssenior 2005

John I Alvheim Seniorsakens Hederssenior 2005

Klappsalvene ville ingen ende ta da Rolv Wesenlund offentliggjorde, og presenterte John I Alvheim som foreningens Hederssenior 2005.

Tekst og foto: Tore Henning Larsen

Kåringen fant sted på Seniorsakens Seniorcruise om bord i Color Lines M/S Kronprins Harald på tur mellom Oslo og Kiel.

John I Alvheim var en soleklar kandidat, og ble av en enstemmig priskomité valgt som foreningens andre Hederssenior. Seniorsaken vil på denne måten hedre en person som har gjort en ekstraordinær innsats for landets seniorer. Seniorprisen vil bli tildelt hver år fremover.

For 2005 var valget enkelt. Ingen har gjort mer for å sette fokus på eldres kår enn John I Alvheim, og ingen fortjener utmerkelsen bedre enn han.

John L Alvheim får tildelt prisen Hederssenior 2005 av Harald Martin Svabø og Rolv Wesenlund Foto: Tore Henning Larsen
John L Alvheim får tildelt prisen Hederssenior 2005 av Harald Martin Svabø og Rolv Wesenlund Foto: Tore Henning Larsen

Det var stor stemning om bord i M/S Kronsprins Harald da Alvheim mottok hedersbevisningen av nyvalgt styreleder i Seniorsaken, Harry Martin Svabø, og en sprudlende Wesenlund. – Jeg hører du har blitt så flink til å gå tur, sa Wesenlund, hvorpå Alvheim repliserte kjapt – jeg går ikke på tur!

Rørt, beveget og ufattelig glad

– Jeg takler det meste hva gjelder politikk, men dette takler jeg dårlig, sa en dypt bevet og rørt Alvheim. – Jeg har bare gjort det jeg skulle gjøre som ombudsmann på Stortinget og som menneske, detter er så utrolig at jeg må ha noen dager på meg for å fordøye det hele.

– Akkurat nå er jeg bare så ufattelig glad, sa kjmepen fra Telemark, som i en alder av 75 år står som en påle, og strutter av livsglede og energi. – Selv om jeg forlater Stortinget i høst, har jeg fortsatt mye ugjort, hvilket jeg godt kan tenke meg å jobbe videre med, sammen med Seniorsaken. En forening som jeg oppfatter som høyst oppegående, og er overbesvist om vil vise seg på arenaen for de eldres livskvalitet. – Jeg lover å bidra med det jeg kan.

Seniorsakens Råd

Som Hederssenior har Alvheim og Wesenlund lisvlang møterett og medlemsskap i Seniorsakens Råd. – Jeg vil være forsiktig med å gi råd, sa Alvheim i sin takketale, men jeg vil på det sterkeste oppfordre foreningen til å engasjere seg sterkt i tre saker:

  1. Bedre smertebehandling for alle
  2. Endre samfunnets holdninger til eldre
  3. Få tilbake gravferdsstønaden

– Det er makabert, og totalt uakseptabelt at enkelte blir gravlagt osm sosialkienter. Hva slags menneskesyn er den slags. Gravferdsstønaden må gjeninnføres!

– Vi må begynne med de helt unge, hva gjelder synet på og holdningene til eldre, og vi må sørge for at alle i landet vårt får den smertebahandlingen de har behov for, sa den nyvalgte Hederssenioren med både kjærlighet, varme og torden i stemmen.

Alvheim, som i høst utkommer med boken “Alvheim” på Schibsteds forlag, forlater samtidig Stortinget etter 16 år på Telemarksbenken, men somobudsmann og vaktbikkje for eldres rettigheter har han ingen planer om å gi seg. Han vil, om mulig, bli en enda bedre talsmann for norske seniorer, og som han selv sa: “vil kunne medvirke til å åpne dører, som hittil har vært lukket for Seniorsaken”.

Vi gratulerer John I Alvheim med utnevnelsen.

%d